Ux design- skab engagerende brugeroplevelser

UX-designere arbejder i krydsfeltet mellem menneskelig adfærd, markedskrav og de nyeste teknologier. På kurset lærer du om UX-design (User Experience) og Design Thinking, der i kombination bruges til at skabe produkter, der giver meningsfulde og relevante oplevelser til brugerne.

Intro
 

Hvad har de bedste websteder, apps og systemer til fælles? De er alle nemme at bruge og lette at forstå. Som UX-designer er det dit job at skabe den allerbedste brugeroplevelse for mennesker, dvs. at skabe produkter og tjenester, der gør hverdagen lettere og sjovere.

UX betyder User Experience design. Helt kort omfatter UX alle aspekter af et system, f.eks. hjemmesider, apps, produkter, tjenester o.l., som de bliver oplevet af en bruger. Virksomheder stræber efter at udvikle positive, forudsigelige og brugervenlige oplevelser med deres digitale løsninger og det er her UX kommer ind i billedet.


OM dette Kursus

Du får et solidt og praktisk indblik i en række designmetoder og UX-værktøjer til at forbedre brugeroplevelsen af din virksomheds digitale produkter og løsninger. Du lærer at forbedre og styrke brugernes samlede oplevelse, når de møder virksomheds produkter og services på tværs af digitale kanaler og du lærer om designprincipper, værktøjer og layout i forbindelse med design af hjemmesider og apps. 

 

Som UX-designer skaber du interaktionen mellem mennesker og forskellige interaktive produkter, systemer og tjenester. Du kan arbejde med design af programmer eller apps, websteder, spil, onlinetjenester eller specialiserede systemer.

Essensen af at arbejde med UX ligger i at være serviceorienteret og nysgerrig efter folks behov og adfærd. Du sætter spørgsmålstegn ved eksisterende løsninger og systemer og tænker over, hvordan de kan forbedres.

Sådan foregår undervisningen 

I online undervisningen er det lagt ind gruppearbejde i 'Break-out rooms', hvor deltagerne løser opgaver sammen og præsenterer for holdet.

Undervisningen er opbygget af moduler med tale, slides og videos, kombineret med øvelser, opgaver og quizzer.

 

Undervisning er kl. 9.00 – 15.30

Kursusmateriale online

Online webinar med egen computer

 

1 Dag

 

INTRO UX + DESIGN THINKING

Introduktion til UX-design og den proces, designteam bruger til at skabe produkter, der giver meningsfulde og relevante oplevelser til brugerne. Dette involverer design af hele processen med at erhverve og integrere produktet, herunder aspekter af branding, design, brugervenlighed og funktion.

Modul 1 - USER RESEARCH

Du lærer at planlægge din research, gennemfør brugerinterviews, oprette en konkurrencedygtig analyse og brug ‘affinitet kortlægning’ til at opbygge en persona og bestem en eller flere tilknyttede problemstillinger.
Introduktion til værktøjer og metoder til kortlægning af målgruppens adfærd og behov.

Modul 2 - INFORMATIONSARKITEKTUR OG NAVIGATION

Du lærer at lave user journey, storyboards og opbygge brugerflows, samt at bruge kortsorterings-metode for effektivt at prioritere indholds-hierarki og navigation.

Modul 3 - SKITSE OG WIREFRAMES

Du lærer at ide-genereringsmetoder og at skitsere dine wireframes og flows, samt at beskrive dit brief.
Introduktion til wireframes og flow design-redskaber som Sketch, Adobe XD, og Figma.

Modul 4 - PROTOTYPER OG TEST

Du lærer at konceptualisere og bygge klikbare prototyper, og rapporter testresultater fra dine brugervenlighedstest.
Introduktion til oprettelse af prototype ved hjælp af InVision.

 

 

På kurset arbejdes der med en fast daglig rytme bestående af 4 blokke (2 fm og 2 em). Hver blok består af 30 minutters oplæg, 20 minutters øvelse og 10 minutters pause. 

Dit udbytte 

  • Forståelse for vigtigheden af et godt UX design

  • Kendskab til bruger-testing teknikker

  • Kan designe digitale løsninger, som sikrer en brugervenlig oplevelse

Du kan tilmelde dig direkte under Kontakt

Skriv ‘UX design - skab engagerende brugeroplevelser’ i emnefeltet.

Online kursus:

UX design

– skab engagerende brugeroplevelser 

Designstudio med brede kompetancer indenfor ui design, ux design, konceptudvikling, både på et strategisk og praktisk niveau ved hjælp af designproces og brugerinddragelse. Digital design, designproces, design thinking, designsystem, innovation, formidling og research.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

Kontakt Taws Digital